Hvorfor skrive et testermente? 

Piaskogberg

Hvorfor skrive et testermente? 

8. juli 2021 Blog 0

Sikr din sidste vilje ved at skrive et testermente

Ved at skrive et testermente, sikrer du, at dine efterladte har mulighed for at imødekomme dine sidste ønsker. Dermed får du mulighed for at få din sidste vilje gennemført. Der kan være mange gode grunde til at sikre, at dine sidste ønsker og behov bliver varetaget. Der kan desuden også være mange forskellige ting, som du kan nedskrive i dit testermente. Ingenting er for stort eller småt. Det hele handler om, at du får lov til at sætte dit sidste aftryk. 

Hvorfor skrive et testermente? 

Som sagt kan der være mange forskellige årsager til at skrive et testermente. Hovedsagligt er årsagen, at du sikrer, at visse ting sker på en bestemt måde efter dit eget ønske. Det kan eksempelvis være, at du ønsker at blive begravet på en specifik kirkegård. Eller at der skal spilles en bestemt sang i kirken. Det kan være, at du ønsker donationer til en bestemt velgørenhedsorganisation fremfor blomster. Eller at du foretrækker, at én specifik person, du har kær, arver dit yndlings maleri. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. 

Derudover er et testermente med til, at gøre selve processen for dine efterladte lettere. De fratages at skulle tage stilling til ting som, hvem der skal arve dit yndlingsmaleri. At miste et menneske, som man elsker højt, er i forvejen en svær og hård proces, der kræver meget energi. Midt i denne proces kan det være ganske uoverskueligt også at skulle forholde sig til praktiske gøremål såsom hvem, der arver hvilke ting. 

Ved at skrive et testermente gør du også selve sorgprocessen for dine elskede efterladte mindre kompliceret og uoverskuelig. Du giver dem tid, plads og mulighed for at være tilstede i sorgen, fremfor at skulle koncentrere sig om at ordne de praktiske ting, som naturligvis også skal være plads i forbindelse med et dødsfald. 

At skrive et testermente er derfor ikke kun for din egen skyld men i lige så høj grad for din families skyld. 

Alt det vi ikke taler om

Alt der vedrører døden er ofte emner, som vi bevidst undgår, når vi snakker med vores kære. Det er hårdt at italesætte, frygteligt at skulle forestille sig og derfor undgår langt de fleste at få sat ord på, hvad de egentligt ønsker, når de en dag tager herfra. 

En god måde hvorpå denne snak kan undgå er ved at skrive et Testamente

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *