Hvorfor har du brug for en grensaks?

Piaskogberg

Hvorfor har du brug for en grensaks?

22. oktober 2020 Blog 0

Havearbejde er lettere at have med at gøre, når du har det det rigtige værktøj til opgaven, og det er svært at klare sig uden en grensaks. Men hvad bruges de til? Grensakse er hårde beskærer, der bruges til at klippe tykkere træagtige stilke såvel som tyndere stilke, der er svære at få fat på. Her vil vi fortælle dig mere om, hvorfor en grensaks lige præcis er så nyttig.

Hvad bruges grensakse til?

Næsten hver gartner ejer en håndbeskærer, også kaldet håndsaks. Det er et værktøj på størrelse med en saks til at klippe tyndere grene eller stilke, døde blomster og tage bløde skud af. Så hvad bruges grensakse til? Grensakse er væsentligt større beskærer end den almene håndbeskærer. Hvis en stilk er tykkere end en blyant, kan det beskadige værktøjet, hvis du skærer den med en håndbeskærer. Når du bruger en grensaks med et langt håndtag, har du meget mere styring til at kunne beskære kraftigere grene. Du har også længere rækkevidde. At vide, hvornår man skal bruge en grensaks, kan derfor spare dig tid, energi og omkostninger ved et skulle investere i et nyt par håndbeskærere. Grensakse er derved det perfekte værktøj til at klippe større træagtige stænger. På den anden side skal du bruge to hænder til at foretage snit, og værktøjet er tungere end en håndbeskærer.

Sådan bruger du en grensaks

Det kræver lidt øvelse at bruge en grensaks effektivt, men når du først har fået fat i det, vil du spekulere på, hvordan du klarede dig uden dem. Når du lærer at bruge en grensaks, vil du tænke på både lethed og nøjagtighed ved et snit. For at få de bedste resultater ved brug af en grenaks, skal du finde ud af nøjagtigt, hvor du vil klippe henne, og derefter rette selve klingen op mod den placering.

Et andet godt tip er at sørge for at åbne klingen og få grenen dybt inde i grensaksen inden en skæring. Ved benyttelse af en grensaks, kan dine hænder hurtigt blive meget trætte, ligesom de ville gøre, hvis du brugte en almindelig saks over en længere periode. Da der dog er tale om et væsentligt større værktøj end den almene saks, er det specielt vigtigt, at bruge teknikkerne korrekt. Når du derved har placeret kniven korrekt, er det muligt at benytte grensaksen til at skære igennem. Luk klapperne omkring grenen i en jævn bevægelse for derved at opnå det bedste resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *